Home | Biografie | Theater | Speellijst | Nieuws | Teksten | Youtube/CD-fragmenten | Cabaret en Liedjes Op Maat | Contact | Links

klik hier voor grotere versie

Wel eens gezien hoe het publiek van THEO VAN DEN OEVER gelukzalig het theater verliet? Onderga zelf de THEO VAN DEN OEVER EXPERIENCE.
Op zijn AFTERPARTY, de mooiste tijd van zijn leven, nu een groot deel ervan er op zit, hoeft niks meer, mag alles. En op Sterfdatum.nl heeft hij uitgerekend dat hij ondanks veelvuldig kroegbezoek 85 wordt,dus zal hij zich in dit zevende cabaretprogramma en nog lang daarna verrukkelijk blijven ergeren aan en verwonderen over de medemens... en zichzelf natuurlijk. Een programma weer vol heerlijke conferences en geestige en mooie liedjes, zoals we ze al jaren van hem kennen

klik hier voor grotere versie

Een van de grootse rampen die Nederland ooit trof deed zich voor in de winter van '09-'10: het strooizout was op! 't Ergste: we konden niks doen, geen hulp bieden, machteloos waren we. Hadden we van deur tot deur zout moeten inzamelen? Je voelde je al schuldig als je aan tafel vroeg of het zoutvaatje even doorgegeven kon worden. Theo blijft zich in zijn zesde cabaretprogramma verrukkelijk ergeren aan en verwonderen over de medemens... en zichzelf natuurlijk. Een programma weer vol heerlijke conferences en geestige en ontroerende liedjes, zoals we ze al jaren van hem kennen. Ook kunnen na de Grande Finale weer oude nummers worden aangevraagd, zoals het geestige 'Bejaardenterreur' of het ontroerende 'Dichter bij de dood'. Verrassing: naast 'Oeverloos' is ook zijn tweede, langverwachte CD 'On Tour' te verkrijgen, meteen na het optreden. De cabaretier zal weer live bij de verkoop aanwezig zijn!! Met alle respect voor het enthousiasme van sommigen: deze keer graag wel op uw beurt wachten, vorige keer werden er diverse ouderen onder de voet gelopen bij het bemachtigen van de zo gewilde geluidsdragers. U kunt deze overigens ook op deze site per e-mail bestellen.
klik hier voor grotere versie

( Persbericht )

Hij reist wat af , die Theo, het liefst per trein, langs Siberische plaatsjes als Krasnojarsk en Irkoetsk, langs het Afrikaanse Tangayikameer, langs de afgronden van de Rocky Mountains. Toch zit hij meestal, schrik niet, in zijn net aangeschafte, door coniferen omzoomde stacaravan op de Veluwe. Maar dan wel op een zorgvuldig uitgekozen camping: kindonvriendelijk, uiterst ongezellig en absoluut bingo- en karaokevrij. Afgezien van hanengekraai, lawaaiige dagjesmensen, het nachtelijk gebeuk van zwijnen aan zijn caravandeur, het doffe knallen van de drijfjacht op die beesten en het machinegeweerratel van een militair oefenterrein, is het er redelijk rustig.
Rust genoeg in elk geval om aan zijn nieuwe programma te werken. Onderwerpen over bezoekerscentra, Schotse Hooglanders, ronkende motorclubs komen aan bod, maar ook irritaties uit de 'bewoonde' wereld: het opjagen van de rokende medemens -zuipende, kotsende Britse weekendtoeristen in de hoofdstad -de terreur van het vertrekhal-entertainment op Schiphol en nog veel meer zaken. Leuk genoeg in elk geval voor weer een gezellige avond liedjes en conferences.


klik hier voor grotere versie Er komen na de voorstelling wel eens mensen op Theo af met de opmerking: "Gek zeg, we hadden nog nooit van je gehoord!...Wanneer sta je hier weer?" Bijna geruisloos raakt hij steeds meer bekend en dat is geen wonder: elk programma is geestig, muzikaal en ook nog eens maatschappelijk bewogen. Zijn vijfde programma zit weer vol geestige en subtiele liedjes en conferences. Nu o.a. over waanzinnige zaken als koe knuffelen, kickbiking, Snowworld , sfeerverlichting, boerende bekende Nederlanders. Maar ook een prachtig gezongen nummer over honger in Afrika en over zijn overleden vader die hij, vooral op strandwandelingen, nog steeds tegenkomt.. ..De Pers over zijn vorige programma Alles is nep:
Het Parool: "...Taaltovenarij...", "...gingen dan toch de lichten aan. Dat was niet nep. Jammer."
Noord-Hollands Dagblad : "Van den Oever heeft de lachers op zijn hand"

klik hier voor grotere versie

( Persbericht )

Na het succesvolle GLUREN komt Theo nu met zijn vierde avondvullende programma ALLES IS NEP. Ook hier weer zijn irritante zaken voor hem dankbare onderwerpen. Deze keer stoort hij zich mateloos aan ligfietsen, zonnebrillen als haarband, nepmoslims en namaakcowboys, criminele afrekeningen, kinderen in bakfietsen, tuincentra, sfeerverlichting, winkels in feestartikelen en nog veel meer.Ooit gestelde vraag aan Theo: waarom hij altijd met een gitaar opkomt, dat staat zo ouderwets.
Antwoord: dat is om gezondheidsredenen, hij heeft n.l. ooit eens geprobeerd op te komen met een piano.

REGIE-ADVIEZEN: ONNO INNEMEE

Noord-Hollands Dagblad: "Van den Oever heeft de lachers op zijn hand”


2002-2004 ( Persbericht )

Waarom hij zo laat begonnen is met optreden,waarom hij altijd opkomt met een gitaar. Waarom hij niet aan fysiek cabaret doet. Om voorgoed van die vragen af te zijn, geeft hij daar meteen antwoord op. Hij laat zelfs in een lied een bezoeker kankeren dat ie g.v.d. in een liedjesavond terecht gekomen is... Waarop diens vrouw antwoordt dat dat in de krant gestaan had, dat hij dus gewaarschuwd was... U bent hierbij dus ook gewaarschuwd, want misschien is het allemaal wel teveel voor u: een schitterende liedjesavond met poëtisch -ironische teksten, vergelijkbaar met die van Van Merwijk en Dorrestijn, met tussendoor (ja, hij kan ook nog praten) behoorlijk geestige en ontroerende conferences. Een avond met onderwerpen als: het zieke GSM-gedrag op straat ,irritante wandelclubs, internetporno , zijn liefde voor Diana Woei, het vroegere ouderlijk huis, de kruisbeelden waar hij nu mee opgescheept zit, wanneer je je een echte man kunt noemen enz. enz. Van den Oever werd ooit genomineerd voor de A.M.G. Schmidtprijs voor zijn lied Bejaardenterreur.

klik hier voor grotere versie
het derde programma van Theo van den Oever.
Nu ook met pianobegeleiding!!
REGIE-ADVIEZEN: ONNO INNEMEE

foto: Jan de Groot

Brabants Dagblad: "Liedjes top"
Regioblad Oss: "Liedjes subliem"


1999-2002 ( Persbericht )

De dromer die alleen bezig is met zijn liedjes is weer vrijgezel. Zijn vrouw kon zijn onpractische instelling niet langer verdragen en heeft hem de laan uitgestuurd. Hij woont nu in een alleenstaandenflatje en ontvangt daar eens per twee weken de kinderen. Ook krijgt hij van tijd tot tijd visite. Die vertelt hij enthousiast over hoe fantastisch het is om je onafhankelijkheid terug te hebben en weer eens helemaal aan jezelf toe te komen. Maar...is dit gemeend of is het allemaal grootspraak? Als de gasten aan het einde van de avond zijn flatje weer verlaten, is iets anders ze in elk geval wel duidelijk geworden: waarom ze zich net als de liedjeszanger ook zo akelig kunnen opwinden over o.a. absurd lange pubers, incesthysterie, reacties van praatradioluisteraars, Hans van Willigenburg en nog vele andere irritante zaken.

REGIE-ADVIEZEN: ONNO INNEMEE